Bemutatkozás

image_pdfimage_print

Nevem Pázmándi István, 1967-ben születtem, magyar állampolgár. Szolártechnikusként dolgozom, vidéken élek, a Bükk lábánál elterülő Mezőkövesden.

Hogy miért találtam ki a Szent Korona kitűzőt? Az elmúlt évek során azt tapasztaltam, és egyre inkább tapasztalom, hogy a magyar emberek eltávolodtak egymástól. Egyre kevesebben vannak olyan barátok, akik összejönnek hétvégeken, hogy egy jót beszélgessenek, nevetgéljenek, viccelődjenek. Valami beköltözött életünkbe. Ez a valami pedig a politika és a pénz. Egyre jobban elkülönülnek egymástól a jobb- és baloldali érzelmű emberek, és ez mélyen kihat társadalmi kapcsolatainkra is. Mintha már nem is egy nemzet lennénk, és nem is egy nyelvet beszélnénk!  Félve kezdeményezünk baráti beszélgetést egy rég nem látott ismerőssel, mert nem tudjuk, milyen politikai nézeteket vall az illető. Mintha már nem is a mi kis hazánkban élnénk, ahol békében felnőttünk, hanem valami multikulturális civilizációban, ahol mosolygunk ugyan másokra, de a szívünk mélyén a pokolba kívánjuk az illetőt. Szinte csak akkor mosolygunk valakire, ha üzleti érdekünk úgy kívánja!  Ez így nincs rendjén!

A nemzetet olyan szinten szétzüllesztette a politika és a pénz, hogy talán már össze sem lehet ismét kovácsolni! De mivel a remény hal meg utoljára, így minden próbálkozás sikeresnek mondható, ami ezen problémák orvoslására irányul. Elkezdtem tanulmányozni történelmünket, s valami kapaszkodót kerestem a múltunkban. Így akadtam a Magyar Szent Koronára, amely évszázadokig oltalmazta nemzetünket idegen kezek befolyása ellen. Védelmezte a Kárpát-medence lakóit- függetlenül azok anyanyelvétől vagy etnikumától.

Magyar Szent Korona

A Szent Korona független bármely politikai párt befolyásától,
tisztasága megkérdőjelezhetetlen!

A Szent Koronát számos szervezet és mozgalom tűzte már zászlajára. Ám mintha azok sem mind egy nyelvet beszélnének, vagy mintha érdekeik különbözőek lennének, nem találnak egymásra! Ezen próbál segíteni a Szent Korona-kitűző. Csak az viselje, aki hisz benne, és elkötelezettje a Szent Korona-tan jogfolytonossága helyreállításának! Senki ne viselje divatból vagy bármely más okból! Sajnos nincs más kiút nemzetünk egységben tartására. Viselésével azt fejezzük ki, hogy tartozunk valahová, ami a miénk, és amit senki el nem vehet tőlünk: ez a hazánk. Ha az utcán sétálva szembe jön majd egy másik, Szent Korona-kitűzőt viselő magyar ember, biztos vagyok benne, hogy nem üzleti jelentése lesz mosolyának, hanem valami más. Olyan mosoly lesz ez, amilyet pénzért vagy tekintélyért nem lehet vásárolni. A mosolynak ugyanis szívből kell jönnie!

Pázmándi István

U.i.: Szándékosan nem írok sem történelmi,sem politikai sem pedig vallással kapcsolatos eszmefuttatásokat mert azt hiszem, hogy emberi kapcsolataink rendezése mindezen felül emelkedik.


Hozzászólások

Bemutatkozás — 3 hozzászólás

 1. Tisztelt Pázmándi István! Kezdeményezését örömmel fogadtam.Valóban szükség van a magyarság tudat újbóli felélesztésére.Részben a politika,gazdaság hatásaként,valamint a ” külföld” istenítéseként nincs meg az emberek egy részében a büszkeség a HAZA iránt.Fontos lenne ha ez változhatna,egyenrangú embernek tartva magát és belátva ,hogy hazánk számára minden egyes ember értékes.Ismerni kell történelmünket,ápolni hagyományainkat,és az öröm,amiért e szép országban élhetünk. Itt kell megteremteni a kulturált élet feltételeit,anyagi biztonságát.Lehet utazásokat tenni a világban megismerni más országok kultúráját,de minden magyar embernek éreznie kell visszavágyódását a Szülőföldjére,tudva az az ő igazi otthona,ide tartozik. Tisztelettel: Tomoriné Kámán Erzsébet.

  • Tisztelt Erzsébet! Köszönöm szépen elismerő szavait!Bevallom, magam is megkóstoltam már a külföldön boldogulás ízét de mindig hazajöttem, mert itt éreztem otthon magam. Az ember akkor válik igazán éretté amikor eljut hozzá a hazaszeretet gondolata, mert fiatalon még teljesen más célok vezérlik. Bízom benne, hogy akik mostanában hagyják/ták el hazánkat egyszer majd mind visszatérnek mert bármerre is vetődjenek a világban, mindig és mindenhol csak bevándorlók lesznek az ottaniak szemében.
   Beszélgettem 2.-3. generációs kanadai magyarokkal, akik már kint születtek és élték le eddigi életüket.Érdekes, hogy ezek a fiatalok mennyivel büszkébbek magyarságukra mint mi, akik itt élünk. Belőlünk az elmúlt rendszerek kiölték az ilyen fajta érzéseket. Az én kezdeményezésem is arra való, hogy felkeltse az érdeklődését azoknak, akik még nem hallottak a Szent Korona Alkotmányáról.Azt sem tudják, hogy létezik! Pedig a nemzeti egységhez csak ezen keresztül vezet az út! Üdvözlettel: Pázmándi István

 2. Kedves István!
  Köszönöm kedves megkeresését.
  A Szent Korona Értékrend és a SZent Korona Tan egymástól alapjaiban különböző eszmerendszer.
  A kettő közötti különbséget részletesen kifejtettem a “Paradigmavltás”-ban (http://www.gondoskodomagyarorszag.com/news/paradigmavaltas/).
  Szerintem az Értékrend a Földanya Világkorszakának gondolkodási mód mintája (paradigmája). Ezt bizonyítottam a (Válaszok a Vilgátörténelmi korszakváltáshoz” (http://www.gondoskodomagyarorszag.com/news/valaszok-a-vilagtortenelmi-korszakvaltashoz1/) c. tanulmányban, amelyben párhuzamot vontam a Maja hagyományok és a Szent Korona Értékrend között.

  Szeretettel, Halász József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük