A kitűzőről

image_pdfimage_print

Néhány szó a kitűzőről

A Szent Korona kitűzőből háromféle méretet öntünk ki, ugyanazon küllemmel, homokformázásos eljárással bronzból.

3 darabos készlet

A három darabos készlet

A legnagyobbat télikabáton való viseléshez, a közepeset zakóra vagy dzsekire, a legkisebbet pedig inggallérra lehet tűzni. A kitűző előlapján a Szent Korona látható, hátoldalán egy egyedi sorszám, mely „00 000 001-től” indul, és elméletileg elmehet „15 000 000-ig”, ugyanis körülbelül ennyi magyar ember él a Földön. A sorszám alatt viselőjének monogramja is szerepelni fog rajta, megnehezítve ezzel az esetleges eltulajdonítók dolgát.

Még elérhető sorszámok: 00 000 014;…16;…17;…18;…19;…20; ………….

A kitűző hátulról

A kitűző hátulról

A három kitűző mérete:

  • A legkisebb átmérője kb. 20 mm, mely megfelel az 5 Ft-os pénzérme méretének
  • A középső átmérője kb. 22 mm, mely megfelel a 100 Ft-os pénzérme méretének
  • A legnagyobb átmérője kb. 26 mm, mely megfelel a 200 Ft-os pénzérme méretének

A kitűzők gőzölt bükkfa díszdobozban (mérete /h x sz x m/: 143 mm x 83 mm x 46 mm), bársonyborítású alaplapon kerülnek postázásra. Természetesen a készlet darabonként is megvásárolható. Részletek a Megrendelés lapon találhatók.

Kitűzők díszdobozban

A három darabos készlet dobozban

A kitűzők mellé egy „Tanúsítvány”-t adunk, amely igazolja viselőjének jogosultságát. Ezt a „Tanúsítványt” Dr. Varga Tibor jogtörténész és jómagam hitelesítjük kézjegyünkkel. Dr. Varga Tibor a Szent Korona Országáért Alapítvány vezetője, és a Szent Korona Szabadegyetem megalapítója, amely akkreditált képzést nyújt mindenkinek, aki a Szent Korona-tan iránt érdeklődik.

Az elveszett kitűzőket térítés ellenében tudjuk pótolni. A pótlás esetén a már korábban kapott sorszám és monogram kerül ismét a kitűzőre.

A kitűző viselése ruhán

Hol vannak a csüngők? 

Ezt sokan megkérdezték már tőlem és teljes mértékben igazuk van! Mielőtt a kitűzőt megterveztük tanulmányoztam néhány már létező darabot. Valahogy egyik sem volt esztétikus a csüngők miatt, általában aránytalannak tűntek a koronához képest. Ezt a hibát szerettük volna megelőzni és úgy határoztunk, egyenlőre lehagyjuk a csüngőket. Kitűzőink  hagyományos homokformázásos öntési eljárással készülnek, amely nem teszi lehetővé ilyen apró részletek esztétikus megjelenítését a végterméken. Persze, lehetett volna préseléses vagy CNC technológiát is választani, amelyek tökéletesen visszaadnak minden apró részletet de mi épp ezt nem szerettük volna.Egyenlőre fogadja hát mindenki el ebben a megjelenésben!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük